Gezond afslanken

ketorevolutie

Gezond afslanken is de manier van afvallen waarbij je het lichaam niet in de verkeerde situaties brengt. Dit betekent dat je niet voor diëten kiest waarbij je bijna geen calorieën mag eten. Dit zijn diëten die niet goed voor je zijn en slecht voor de gezondheid. Gezond afvallen is op een stabiele manier afvallen met een normale dosis lichaamsbeweging. Er volgen drie tips die je kunnen helpen om op een gezonde manier af te vallen.

Een streefgewicht vaststellen
Het streefgewicht is het gewicht wat je doel is. Voor veel mensen is dit het ideale gewicht dat men voor ogen heeft. Het streefgewicht wordt ook meestal vastgesteld door het berekenen van de BMI. Zorg ervoor dat je streefgewicht realistisch is. Je wilt niet een doel nastreven wat je niet kunt halen. Het is belangrijk dat je doel haalbaar is.

Inlezen over wat goed en slecht eten is
Gezond afslanken is niet mogelijk zonder gezond eten. Als je je inleest over wat gezond eten is wat niet dan heb je een groot voordeel. Gezond afvallen wordt dan een stuk makkelijker. Gezond eten bevat doorgaans veel vezels, vitamines en mineralen. Eten dat deze eigenschappen heeft zijn groenten en fruit. Deze bevatten daarnaast weinig calorieën zodat je er veel van kunt eten. De producten die bij een gezond eetpatroon passen zijn natuurlijke producten. Deze producten zijn niet bewerkt in een fabriek waar veel overbodige stoffen worden toegevoegd.

Bewegen zorgt voor een gezond leven
Je kunt niet gezond afslanken zonder te bewegen. Door de beweging verbruik je calorieën. Ook in de periodes dat je niet beweegt gebruikt je lichaam dan meer calorieën waardoor het metabolisme wordt versneld. Het wordt aangeraden om minimaal drie keer per week te bewegen. Dit kunnen ook oefeningen zijn die niet veel moeite kosten zoals wandelen en dansen.