Paleodieet

ketorevolutie

Het paleodieet is ook wel bekend als het jagersdieet. Het bevat veel vlees, vis, groenten, gevogelte en fruit. Dit is precies zoals men denkt dat onze voorouders aten vele jaren geleden. Er waren geen geraffineerde producten en producten met veel toevoegingen. Suiker past niet in het dieet, zuivel niet en ook geen zout. Er zijn ook geen verzadigde vetten in het dieet, transvetten of bewerkte oliën. Deze kunnen leiden tot hart- en andere gezondheidsproblemen.

Het paleodieet bestaat voor een groot deel uit eiwitten. Dit wordt door veel atleten gebruikt voor het behouden van spiermassa en sterkte. Er is weinig ruimte voor koolhydraten in het dieet. Eten zoals pasta, aardappelen en bijvoorbeeld rijst zijn niet te eten. Bij het paleodieet krijg je niet veel calorieën binnen. Hierdoor verlies je hoe dan ook gewicht. De combinatie van hoog eiwit en laag in koolhydraten wordt in veel populaire diëten gebruikt. Deze diëten kunnen je op een stabiele manier helpen met afvallen. Hiernaast is de combinatie goed voor de gezondheid.

Waarom kiezen voor het paleodieet?

Onze lichamen zijn niet gemaakt om al die ongezonde en bewerkte producten te eten. Vandaag de dag bestaat steeds meer eten als een kant-en-klaar maaltijd. In dit eten zit meestal veel toegevoegde stoffen. Deze zijn niet goed voor je. Het enige waar ze goed voor zijn is om het eten er goed uit te laten zien, de smaak en de houdbaarheidsdatum. De gezondheidswaarde van het eten gaat er echter van achteruit.

Het beste is dus om te kiezen voor natuurlijke producten. Als je de ongezonde producten eet doet je lichaam er langer over om deze te verteren. Het lichaam gaat langzamer werken en je gebruikt je energie minder effectief. Dat is ook één van de redenen dat mensen zich na het avondeten snel moe zien worden. Door gezonder te eten krijg je meer energie doordat je het je lichaam makkelijker maakt.

Voordelen van het paleodieet

Er zijn meerdere voordelen bij het paleodieet. Je hebt meer energie, een gladdere huid, je verliest overbodige vetreserves en je immuunsysteem wordt er sterker door. Hiernaast zijn er nog veel bijkomende voordelen zoals beter slapen, meer zin in sex, meer energie om dingen te doen en je kunt je beter concentreren. Door het paleodieet te volgen kan acne verminderd worden. Het dieet wordt dan voor een vastgestelde periode gevolgd. Pijn in de gewrichten kan verminderd worden door het paleodieet. De pijn kan zelfs helemaal verdwijnen als je actief blijft.