Vetvrije dieet

ketorevolutie

Het vetvrije dieet is het dieet dat door veel mensen gevolgd is. Het dieet is erop gericht om de vetten sterk te verminderen. Vet worden immers aangezien als de veroorzaker van overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Niet alle vetten moeten echter verminderd worden tijdens het dieet. Het vetvrije dieet is erop gericht om de slechte vetten te verminderen. Dit zijn de vetten die niet goed voor je zijn.

Hoeveel vetten mag ik eten?
De richtlijnen schrijven voor dat niet meer dan een derde van het eetpatroon uit vetten mag bestaan. Toch bestaat bij de meeste mensen tussen de 35 en 40 procent van het eten uit vet. Tijdens het vetvrije dieet worden de vetten verminderd. De goede vetten worden nog wel gegeten maar de slechte vetten wordt compleet verwijderd. Hierdoor daalt het percentage vet in het eten tot een acceptabel niveau.

Niet alle vetten verwijderen?
Een dieet zonder vetten is niet goed voor het lichaam. Er zijn vetten die een goed effect hebben op het lichaam. Sommige vetten zijn zelfs essentieel voor het lichaam wat betekent dat het lichaam ze nodig heeft maar deze stoffen zelf niet aan kan maken. Deze vetten moet het lichaam uit voeding halen. De goede vetten verlagen het slechte cholesterol en verhogen het goede cholesterol.

De gezonde vetten die wel gegeten worden tijdens het dieet zijn de onverzadigde vetten. Producten met onverzadigde vetten zijn vette vis zoals makreel en haring, oliën maar ook noten en avocado’s. De vetten die niet gegeten worden tijdens het dieet zijn de verzadigde en transvetten. De verzadigde vetten zitten in vet vlees zoals spek en worst, boter en room. Ook in koek, gebak, chips en andere snacks zitten verzadigde en transvetten.