Het belang van variatie: afwisseling is essentieel

ketorevolutie

Variërend eten is van zeer groot belang, aangezien het lichaam uit het voedsel de mineralen en vitaminen haalt die het lichaam nodig heeft om goed/ optimaal te kunnen presteren. Indien u vrij eenzijdig eet dan kan dit lijden tot een tekort aan allerlei bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Uiteindelijk zullen deze tekorten u niet allerlei klachten en pijntjes geven, maar u kunt er ook nog eens erg ziek/zwak van worden. Met dit zwakke wordt gedoeld op de stevigheid van onder andere uw botten en spieren.

Supplementen

Vandaag de dag zijn er mensen die erg gehecht zijn aan een bepaald eetpatroon en hier zeer moeilijk of zelfs helemaal niet vanaf kunnen stappen. Speciaal voor deze mensen zijn er vandaag de dag hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u de vitaminen en voedingsstoffen die u nodig heeft, toch binnen kan krijgen.  Deze middelen staan bekend als supplementen. Om te beginnen gaan we het hebben over voedingssupplementen. Voedingssupplementen zitten vol met voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft om te kunnen functioneren. Indien u niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kan het zomaar zo zijn dat er een tekort in uw lichaam ontstaat. Dit kan resulteren in een belemmering van uw dagelijkse handelingen of zelfs in een ziekte.

Zorg ervoor dat u gevarieerd blijft eten om een tekort te voorkomen en indien dit niet mogelijk om wat voor reden dan ook, neem dan enkele voedingssupplementen tot je. Echter zijn voedingssupplementen alleen niet genoeg, men heeft namelijk ook vitaminen nodig en die kunt u het beste halen uit speciale vitamine supplementen zoals een vitamine d supplement. Een vitamine d supplement zorgt voor een extra dosis aan vitamine d. Dit is namelijk een vitamine die het menselijk lichaam voornamelijk uit het licht van de zon haalt en zorgt voor extra energie. Dit kan tevens voor veel mensen de reden zijn dat zij in de winterperiode minder energiek zijn.