Het dagelijkse aantal calorieën verminderen

ketorevolutie

Als je wilt afvallen dan kun je of meer gaan bewegen of minder calorieën gaan eten. De meeste mensen kiezen voor het laatste. Minder calorieën eten op een dag is voor veel mensen de makkelijkste oplossing. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Minder calorieën betekent niet altijd dat je minder eet. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheden blijven eten maar dan van etenswaren met minder calorieën.

Dieet volgen
Er zijn veel diëten beschikbaar om uit te kiezen. Bijna alle diëten zijn erop gericht om je minder te laten eten. Afvallen is alleen mogelijk als je minder calorieën eet dan je verbruikt. Alleen dan kan het lichaam de vetreserves aanspreken voor energie. Met een dieet wordt het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt verminderd. Hoe dit gedaan wordt verschilt per dieet. Het ene dieet laat je meer vetten eten en bijna geen koolhydraten terwijl je bij het andere dieet alles mag blijven eten maar dan minder.

Caloriebehoefte
De caloriebehoefte is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft op een dag. Als je meer eet dan je caloriebehoefte dan worden de overtollige calorieën opgeslagen voor een later moment. De calorieën worden opgeslagen als vet. Als je minder eet dan is er een calorie tekort. Het lichaam spreekt dan de opgeslagen vetreserves aan voor energie.