Hoe kan ik het metabolisme versnellen?

ketorevolutie

Als je aan het afvallen bent en minder gaat eten gaat het metabolisme langzamer werken. Het lichaam krijgt steeds minder calorieën waardoor het denkt dat het zich moet beschermen. Het metabolisme gaat dan langzamer werken zodat het lichaam meer uit de calorieën haalt. Daarom is het belangrijk om het metabolisme te versnellen. Dit is mogelijk op meerdere manieren.

Sporten
Ten eerste is het mogelijk om je metabolisme te versnellen door te gaan sporten. Door te sporten verbruikt je lichaam meer calorieën. Als je sport dan krijg je meer spiermassa. Het gevolg is dat deze spiermassa om meer calorieën vraagt dan het vet. Het lichaam verbruikt door de nieuwe spiermassa meer calorieën.

Ontbijten
Een goed ontbijt is de beste start van de dag. Door te eten na het wakker worden wordt het metabolisme versneld. Het lichaam vraagt om calorieën zodat er nieuwe energie is voor de komende dag. Als je ontbijt wordt het metabolisme met tien procent versneld.

Nachtrust
Het lichaam heeft een goede nachtrust nodig om te herstellen. Dit is onmisbaar voor het lichaam. Het lichaam heeft de rust in de nacht nodig. Een goede nachtrust zorgt voor een sneller metabolisme. Als je weinig slaapt dan heeft dit een negatief effect op je metabolisme. Je verbruikt meer energie op een dag als je goed slaapt dan als je de gehele nacht wakker blijft. Het lichaam verbruikt weliswaar meer energie terwijl je wakker bent maar je metabolisme wordt erdoor vertraagd.