Hoeveel kilo mag ik per maand afvallen?

ketorevolutie

De meeste mensen die bezig zijn met afvallen willen zo snel mogelijk zo veel mogelijk afvallen. Wat ze echter niet weten is dat te snel afvallen niet goed is. Het is ongezond voor het lichaam en niet verstandig. Het nadeel van snel afvallen is dat het gewicht sneller weer terugkomt als wordt gestopt met het afvallen. Dit is ook wel bekend als het jojo-effect. De kilo’s die je kwijt bent geraakt met afvallen zitten er dan snel weer bij op. Dat wil niemand. Snel afvallen is daarom geen optie. Als je op een gezonde manier afvalt en op een stabiele manier dan komen de kilo’s niet snel meer terug.

Twee tot vier kilo per maand
Over het algemeen wordt gesteld dat een halve kilo tot een kilo per week voldoende is. Dit komt neer op twee tot vier kilo afvallen per maand. Dit is een ruim gemiddelde dat als algemene regel geldt voor iemand met een normaal lichaam. Iemand die heel zwaar weegt is in staat om sneller gewicht te verliezen. Iemand die lichter is beter af met minder kilo’s per maand. Hoeveel je op een gezonde manier kunt afvallen per maand hangt voor een groot deel af van je huidige gewicht.

Hoeveel calorieën minder?
Twee tot vier kilo per maand staat gelijk aan 14000 tot 28000 calorieën. Over een maand bekeken is dat ongeveer 500 tot 1000 calorieën minder per dag. Je kunt calorieën minderen door minder te gaan eten maar ook door meer te gaan sporten. Een combinatie tussen beide is ook mogelijk. Jezelf uithongeren met een dieet met heel weinig calorieën is geen goede optie. Dit werkt alleen maar nadelig voor het lichaam.