Is het 10 dagen dieet het juiste dieet?

ketorevolutie

In de wereld van het dieet wordt er nogal wat aangeboden. Dus de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga daarom voor een gezonde optie, waarbij het niet ineens veel afwijkt van je normale eetpatroon. Afvallen is iets wat veel mensen willen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Zie een dieet als een handvat, een van de middelen om af te vallen. Want daarbij zijn nog veel meer dingen belangrijk.

Gezond afvallen: meer dan een dieet

Het is belangrijk dat je niet ineens gaat stoppen met eten. Ten eerste is dat erg ongezond, en ten tweede heeft dat uiteindelijk ook helemaal niet het gewenste effect. Als je een gezonde manier van gewicht verliezen hebt gekozen, is het namelijk zaak nog een aantal aspecten in te gaten te houden. Lees goed alle etiketten van eten dat je koopt, het draait niet alleen maar om calorieën, wat zit er nog meer in eten? Zorg er daarbij voor dat je heel veel blijft drinken, zoals thee of water. En beweging is essentieel. Pak niet de auto, maar loop of fiets. Ga naar de sportschool, hardlopen, zoek een sport die je leuk vindt.

Het 10 dagen dieet

Wanneer je vliegensvlug wilt afvallen, dan is het 10 dagen dieet misschien wel iets voor jou? Met dit dieet ga je in 10 dagen heel snel afvallen. Je kunt ongeveer 4 tot 5 kilo afvallen. Zoals de naam al zegt, duurt dit dieet 10 dagen. Tijdens deze 10 dagen beperk je sterk de calorie inname. Dit heeft dan het gevolg dat je veel gewicht verliest. Dit dieet is iets minder gericht op een verbeterde levensstijl of eetpatroon, maar puur om heel snel af te vallen. Dus helemaal zonder kritiek is dit dieet niet echt. Ook heel erg gezond is dit dieet dus ook niet. Daarom mag je dit dieet ook niet langer dan 10 dagen achter elkaar uitvoeren, omdat dit op langere termijn ook allerlei gezondheidsklachten met zich mee kan brengen. Wanneer je maximaal 4 tot 5 kilo hoeft af te vallen, dan kun je dit dieet op zich prima doen. Moet je veel meer kilo’s afvallen, dan kun je beter proberen je eetpatroon blijvend aan te passen. Dit is voor de langere termijn verstandiger.