Maaltijdbox als antwoord op gezondheidsproblemen van Nederlanders?

ketorevolutie

De laatste tijd is zijn er veel gezondheidsonderzoeken in het nieuws geweest. Zo zouden vrouwen ongezonder leven dan mannen. En lijken maaltijdboxen terrein te winnen in de online boodschappen markt. In dit artikel bespreken we een aantal onderzoeken die wellicht interessant zullen zijn.

Zestig procent van de Nederlanders die zich hebben voorgenomen in 2016 gezonder te gaan eten, verwachten niet dat ze het het hele jaar vol kunnen houden. Ongezond eten is volgens 1.066 ondervraagden “sneller en makkelijker” en daarnaast kost het bereiden van gezond eten te veel tijd. Vier op de tien geven aan te denken dat gezond eten duurder is. Gezond eten, het behouden of behalen van een gezond gewicht en vaker bewegen werden genoemd als voornaamste middelen om een gezonder leven te krijgen. Gezond eten kan gemakkelijk met een maaltijdbox. Op de website www.maaltijdbox.net vind je een overzicht van alle maaltijdboxen en kun je deze makkelijk vergelijken.

Jonge vrouwen leven het meest ongezond

Het is verrassend maar waar: Nederlandse vrouwen eten gemiddeld 1,25 stuks fruit per dag en 128 gram groenten. Beduidend minder dan de aanbevolen 2 stuks fruit en 200 gram groenten. Bewegen doen we 23,3 minuten per dag in plaats van de aanbevolen 30 minuten. Vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar zitten met 117 gram groenten en 1,2 stuks fruit zelfs nog onder deze gemiddelden. Ook bewegen zij gemiddeld 3 minuten minder. Tegelijkertijd blijkt dat zij meer stress ervaren dan vrouwen in hogere leeftijdscategorieën. Ook roken ze meer (12 procent) dan vrouwen in de leeftijd van 40 tot 60 (7 procent) en dan vrouwen boven de 60 (4 procent). Voor jongen vrouwen is het wellicht handig om te beginnen met een maaltijdbox. Dit levert ze veel voordelen op. Kijk eens op maaltijdbox.org voor meer informatie.

Raar maar waar, van gezond eten word je dik?

Er komen steeds meer voedingsmiddelen die het predicaat gezond meekrijgen. Als je denkt dat je daar slank van wordt, dan heb je het mis. Volgens een studie van de Amerikaanse Cornell University denken mensen dat gezond eten minder vult en daarom eten ze er meer van. Aan het onderzoek namen drie groepen studenten deel. Er werd gekeken naar hoeveel ze aten en hoeveel honger ze later kregen na het eten van voedsel dat gezond dan wel niet gezond werd genoemd. Als gezegd werd dat iets gezond was, bestelden de studenten grotere porties en aten ze meer. Zelfs mensen die het er niet mee eens zijn dat gezond voedsel minder vult, eten er meer van. Wij dagen je uit om zelf ook eens een maaltijdbox te proberen. Het is gemakkelijk en bespaart je veel tijd die weer kunt besteden aan bijvoorbeeld sporten om af te vallen!