Slechte eetgewoontes veranderen

ketorevolutie

De beste manier om eetgewoontes aan te passen is door het langzaam aan te pakken. Als je het ineens probeert is het mogelijk dat het je te snel gaat. Het is dan moeilijker vol te houden. Door stapsgewijs wijzigingen door te voeren is het niet zo moeilijk om te veranderen van eetpatroon.

Begin met kleine veranderingen
Als bijvoorbeeld iedere ochtend koffie met veel melk drinkt doe het dan in het vervolg zonder melk. Dit bespaart je direct een aantal calorieën. Stop bijvoorbeeld ook met het eten van een dessert na het eten. Deze bevatten doorgaans veel suikers. Het is ook mogelijk om het dessert te vervangen voor een kom vers fruit.

Een klein verschil maar een groot voordeel
Je kunt een groot voordeel behalen door ongezonde snacks te vervangen door gezonde snacks. In het begin is het even wennen maar na een aantal weken wordt het al makkelijker. Als je bijvoorbeeld ’s avonds voor de tv een chocoladereep eet dan kun je deze vervangen door een appel of een komkommer. Hiermee bespaar je enorm veel calorieën.

Zo ga je door met het maken van kleine aanpassingen in je eetpatroon. Op den duur heb je alle ongezonde voedingsmiddelen uit je eetpatroon vervangen voor gezondere versies. Als je het nog beter wilt aanpakken dan kun je naast het aanpassen van je eetpatroon ook beginnen met lichaamsbeweging. Door te gaan sporten kun je veel calorieën verbranden en kun je spieren opbouwen. Dit leidt ertoe dat je lichaam om meer energie vraagt en je je vitaler en gezonder gaat voelen.