Veel water drinken tijdens een dieet

ketorevolutie

Water is goed voor het lichaam, helemaal tijdens het afvallen. Het wordt voor allerlei processen in het lichaam gebruikt. Water reinigt het lichaam en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Het zorgt er daarnaast voor dat je minder honger hebt en het blijft nog altijd de beste bron voor vocht. Er zitten geen schadelijke stoffen in en het heeft geen calorieën.

Water drinken bij de maaltijd
Het is verstandig om water te drinken bij elke maaltijd. Drink voor een maaltijd een glas water. De maag wordt dan alvast gevuld zonder dat je gegeten hebt. De maag zit vervolgens sneller vol als je de maaltijd nuttigt. Je voorkomt hiermee dat je meer eet dan je eigenlijk wilt. Door het glas water zit je sneller vol en heb je minder honger. Het komt ook vaak voor dat de hersenen een signaal doorkrijgen dat er honger is terwijl de persoon eigenlijk dorst heeft. Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen honger en dorst wel eens door elkaar wil halen.

Koffie, thee en ander drinken
De meeste mensen drinken heel weinig schoon water. Het vocht dat men binnenkrijgt komt voornamelijk uit ander drinken zoals koffie, thee en limonade. Koffie en thee hebben goede eigenschappen als ze gedronken worden zonder toegevoegde melk of suiker. Koffie en thee bestaan voor het grootste deel uit water en bevatten geen calorieën. Limonade bevat echter veel suiker. Dit is nadelig tijdens het afvallen. Als je voor limonade kiest neem dan een light product. Deze hebben geen calorieën. Probeer de limonade compleet uit je eetpatroon te houden als je aan het afvallen bent.