Voordelen en cholesterol Atkins dieet

ketorevolutie

Voordelen Atkins dieet
Het grote voordeel van het Atkins dieet is dat het kan leiden tot gewichtsverlies. Dat is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor het dieet. Je eet bij het Atkins dieet minder calorieën dan je verbruikt. Hierdoor ontstaat een tekort. Dit tekort zorgt ervoor dat je gewicht verliest. Hoeveel je verliest bij het Atkins dieet hangt van veel factoren af. Zo is het van belangrijk hoeveel je eet, wat je eet, hoelang je het dieet volgt en hoeveel beweging je krijgt.

Diabetici hebben voordeel van het Atkins dieet. Hetzelfde geldt voor personen met overgewicht. Deze twee groepen hebben beiden voordeel van het afvallen op het dieet. Doordat er minder koolhydraten gegeten wordt verlaagd de bloedsuikerspiegel. Daar hebben beide groepen voordeel van.

Cholesterolgehalte Atkins dieet
Het Atkins dieet bevat veel eiwitten en vetten. Onder deze vetten vallen niet alleen de goede onverzadigde vetten maar ook verzadigd vet. De verzadigde vetten in het dieet zorgen niet voor een hoger cholesterolgehalte. Dit komt waarschijnlijk doordat de persoon lichter wordt. Dit heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte.

Het is niet duidelijk of het cholesterolgehalte gelijk blijft als men het dieet volgt maar wanneer de persoon niet lichter wordt. Dit zou er toe kunnen leiden dat de verzadigde vetten de kans op ziektes kunnen verhogen. Als er te veel verzadigde vetten worden gegeten dan neemt het LDL cholesterol toe. Dit wordt gezien als het slechte cholesterol. Het goede cholesterol, oftewel het HDL cholesterol, wordt minder.