Voordelen van het ketogeen dieet

ketorevolutie

Het ketogeen dieet is een oud dieet dat van oorsprong gebruikt werd bij kinderen met epilepsie aanvallen. Het dieet vermindert de aanvallen en is op deze manier een alternatief voor medicatie. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor het verminderen van het lichaamsvet. Het dieet heeft nadelen maar ook veel voordelen. De volgende voordelen kenmerken het ketogeen dieet:

Snel aanspreken van het lichaamsvet voor energie
Het ketogeen dieet kenmerkt zich door het feit dat de vetmassa snel aangesproken wordt voor energie. Doordat de koolhydraten worden verminderd tijdens het dieet heeft het lichaam dit niet ter beschikking voor energie. Het lichaam moet dan wel vet omzetten naar energie.

Behoud van spiermassa
Doordat het vet sterk wordt verhoogd tijdens het dieet heeft het lichaam een genoeg energie om het lichaamsvet om te zetten naar ketonen. Deze ketonen zijn de vervangers voor glucose. De hersenen, spiermassa en het hart krijgen de energie van de ketonen. Hierdoor wordt ook de spiermassa voorzien van energie voor spierbehoud.

Minder honger
Het begin van het ketogeen is moeilijk maar als er gewenning optreedt is er veel minder honger dan een normaal dieet. Door de goede vetten te eten en voldoende eiwitten wordt de honger verminderd. Het ketogeen dieet zorgt voor een laag insulinepeil en het ketonen aantal wordt vermeerderd. Dit leidt tot minder honger.

Gerelateerde Artikelen