Waar vind ik een dieetschema?

ketorevolutie

Dieetschema’s kan je op verschillende punten vinden, er staan er een hoop verspreid over het internet. Echter is het altijd lastig om het juiste dieetschema te vinden, dat uitstekend bij jou past. Dit schema kun je vinden door een diëtist in te schakelen of te gaan trainen met een personal trainer. Een personal trainer kun je bijvoorbeeld vinden via je sportschool. Sporten en afvallen, gaan vanzelfsprekend hand in hand, vandaar dat personal trainers vaak ook dieetschema’s beschikbaar stellen. Deze trainers vragen vaak bij een intake wat het doel is van de sporter, als hierbij wordt gezegd afvallen dan zullen zij er alles aan doen om jou zo snel mogelijk op je streefgewicht te krijgen. Dit doen zij door middel van een sportschema en een voedingsschema. Deze schema’s samen kun je zien als een dieetschema.

Schema’s, hoe belangrijk zijn die nou?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lukraak te gaan trainen in de sportschool, kijken wat het brengt. Dit blijkt echter niet heel effectief en efficiënt te zijn. Ga daarom structureel sporten, doe dagelijks een afwisselende oefening maar wel met structuur. Het is dan ook erg belangrijk om je aan deze schema’s te houden. Een keer overslaan kan al funest zijn voor jouw schema. Dit schema is er niet voor niets, je zult gauw de gedachte hebben, wat is nou één keertje. Ja, het lijkt niet veel maar dat is het wel. Jouw lichaam krijgt namelijk door dat het in een soort schema werkt en begint dan vanzelf aan de vernieuwde structuur te wennen, als je dan plots stopt met trainen voor één dag, raakt jouw lichaam van slag. Dit kan ernstige gevolgen hebben, je kunt namelijk nare blessures oplopen of snel weer kilo’s erbij krijgen.

Discipline

Het is heel erg belangrijk om gedisciplineerd om te gaan met jouw schema’s, jij kan namelijk wel goed en braaf je sportschema’s afhandelen. Maar als jij aan de andere kant elke dag in de snackbar een broodje bal met mayo weg zit te werken dan heeft het weinig zin natuurlijk. Je spiermassa zal op ten duur wel toenemen maar je strijd tegen de kilo’s kun je op dat moment wel opgeven. Zorg ervoor dat je goede afspraken met jezelf maakt en deze ook daadwerkelijk nakomt, uiteindelijk heb jij er zelf alleen maar baat bij. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij moeite hebt om jezelf te motiveren, zoek hiervoor dan een oplossing. Je wilt je doel toch halen? Ga dan opzoek naar een sportmaatje of een personal trainer die jou tot over het randje helpt. Iedereen kan gemotiveerd worden en jij kent jouw manier toch echt het beste. Het is misschien niet het leukste, maar je doel halen zeker wel.

Ga ervoor!

Nu weet jij toch wat je moet doen om je doel te behalen? Ga er gewoon voor, maak jezelf beter, denk aan jezelf en ga voor jezelf. Uiteindelijk zal jij trots terug kijken op de prestaties die jij behaald hebt en de doelen die jij bereikt hebt.