Waarom afvallen?

ketorevolutie

Er zijn veel redenen waarom mensen afvallen. Veel mensen kijken in de spiegel en vinden het niet leuk wat ze zien. De buik is niet meer zo dun als het is geweest, de love handles zijn door de jaren groter geworden. Dat is het beeld dat veel mensen zien als ze in de spiegel kijken. Voor veel mensen is dit reden om er wat aan te doen en te beginnen met afvallen. Iedereen wil het lichaam dat veel bekeken wordt door anderen op het strand. Toch is dit voor veel mensen bijna niet bereikbaar met het moderne eetpatroon. Er zijn mensen die kunnen eten wat ze willen en niets aankomen. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen moeten goed op het eten letten, gezond eten, sporten en er veel moeite voor doen om niet dik te worden.

Het uiterlijk en zelfvertrouwen
Niemand wil dik zijn. Bij veel mensen is het uiterlijk direct gelinkt aan het zelfvertrouwen. Iemand die er goed uitziet heeft over het algemeen meer zelfvertrouwen dan iemand die er niet goed uitziet. Mensen die denken dat ze minder aantrekkelijk zijn kunnen hierdoor gestrest raken of zelfs depressief. Er volgen dan emotionele buien waarbij er vaak weer naar het eten wordt gegrepen. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter. Je kunt simpelweg ervoor kiezen om ermee te leren leven of om er iets aan te doen.

Een betere gezondheid
Afvallen heeft voor veel mensen een positief effect op de gezondheid. Overgewicht heeft een negatief effect op de gezondheid. Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Een voorbeeld hiervan is diabetes type 2. Een persoon met overgewicht heeft meer kans op de ziekte dan een persoon met een goed gewicht. Vetzucht ontregelt de aanmaak en werking van insuline in het lichaam. Het gevolg is dat er vaatvernauwing volgt met als resultaat dat de bloeddruk verhoogd en de doorbloeding verminderd.

Moeilijker bewegen
Doordat het lichaam zwaarder wordt doen er zich ook problemen voor bij het bewegen van het lichaam. 10 kilo erbij maakt bijvoorbeeld een heel groot verschil. Personen met overgewicht kunnen last krijgen van gewrichten zoals de knieën maar ook van andere lichaamsdelen zoals de onderrug. Het lichaam kan het gewicht op een gegeven moment niet meer aan waardoor er blijvende schade kan optreden.