Waarom stoppen met een dieet?

ketorevolutie

Eén van de redenen waarom veel mensen met een dieet stoppen is omdat de verlangens te groot worden. Het komt bij veel mensen voor dat ze terugvallen op oude gewoontes. Dat is ook goed terug te zien bij rokers bijvoorbeeld. Deze hebben ook nog lang last van de neiging om een sigaret te nemen. Veel mensen raken erg gedemotiveerd als ze een keer weer terugvallen op de oude gewoonte. Dit wordt vaak zo overdreven dat er helemaal gestopt wordt met het dieet. Het is dan ook meer een angst dat ze niet weer willen falen wat de reden wordt voor het stoppen met het dieet. Ze gaan weer terug naar de oude routine en gewoontes terwijl ze weten dat het niet goed voor ze is.

Oude gewoontes slijten niet makkelijk
Als je een keer terugvalt op je oude gewoontes vergeet het dan zo snel mogelijk. Je hebt een fout gemaakt door bijvoorbeeld een chocoladereep te maken. Dat is niet erg voor een keer. Niemand is perfect en niemand verwacht van je dat alles direct goed gaat. Het is ook niet makkelijk om je gewoontes te veranderen. Sta er verder niet lang bij stil en pak de draad weer zo mogelijk op.

Jezelf mentaal straffen voor een kleine misstap is niet goed. Een enkele chocoladereep maakt het verschil ook weer niet. Helemaal niet als je het vergelijkt met al het goeds dat je doet door het volgen van een dieet. Wees niet bang om te falen. Door op te geven vergooi je alles waar je in de periode daarvoor zo hard voor gewerkt hebt. Dat is zonde. Soms is het ook nodig om een stap terug te doen om twee stappen vooruit te maken.