Waarom zijn de eiwitten van Muscle Concepts een goede keuze?

Wie is Muscle Concepts?

Muscle Concepts is een nieuw sportvoedingsmerk die sporters voorziet in sportvoeding en supplementen. Je kan denken aan eiwitten, maar ook aan vitamines en mineralen. Naast voeding is het ook mogelijk om op maat gemaakte voedingsschema’s en fitnessschema’s te laten samenstellen.

Wat de eiwitshakes van Muscle Concepts zo uniek maakt is de natuurlijke samenstelling van voedingsstoffen zonder kunstmatige smaakstoffen, zoals veel sportvoedingsmerken dat wel doen om een “lekkere” smaak te generen.

Hoe zijn de eiwitten tot stand gekomen?

In Nederland willen we steeds bewuster worden van onze voedingskeuze en kiezen ervoor om een passend dieet te vinden of om te gaan fitnessen om fit te worden. Dit gaat al jaren zo door en veel webshops zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten. Echter zijn dit producten die veel beloven, maar bij een blik op de ingrediëntenlijst kom je tot de conclusie dat het toch kunstmatige smaakstoffen en schadelijke zoetstoffen als Sucralose, Ace-sulfaam-K en Aspartaam bevatten. Zoetstoffen die in verband worden gebracht met enge ziektes.

Hoe kun je dit op een zo natuurlijke manier samenstellen? Muscle Concepts heeft er voor gekozen om natuurlijke ingrediënten op te nemen in haar eiwitten. Een voorbeeld is het natuurlijke zoetstof Stevia. Een veel gezondere vervanger. Samen met (top)sporters, professionals en fysiotherapeuten is er volop getest op basis van prestaties en resultaten en daarbij een passend smaakje toegevoegd. Er is daarnaast gekozen om de superfood Spirulina toe te voegen. Spirulina zit boordevol mineralen en vitamines die de opname van eiwit in de spieren stimuleren.

BCAA’s

Ook zijn er aminozuren toegevoegd, echter is dit niet anders dan de eiwitten van andere sportvoedingsmerken. Er zijn in totaal 18 aminozuren, waarvan 3 aminozuren BCAA’s zijn. BCAA’s zorgen voor de ontwikkeling van spiermassa, herstel tijdens en na de training. Echter zijn dit niet de enige voordelen van de BCAA’s, want het gaat spierafbraak tegen, helpt bij de ondersteuning van eiwitsynthese en voorziet je lichaam van energie tijdens de training, waardoor het niet uit de spieren wordt gehaald.

Zo ontstaat er voor de sporter een uitstekend product. Dit maakt de Muscle Concepts Whey Protein with Spirulina een uniek product.

Tot slot

Ben je op zoek naar een betrouwbaar, schoon en uitstekend product om jouw gezonde en sportieve lifestyle een boost te geven? Door de natuurlijke samenstelling, toevoeging van aminozuren en spirulina zijn de eiwitshakes van Muscle Concepts een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. De eiwitshakes zijn geen vervangers van een dagelijks en gevarieerde voeding.