Wat is het eiwit dieet?

ketorevolutie

Het eiwitdieet is vandaag de dag enorm populair. Hier kijken we niet van op, want bij het eiwitdieet verdwijnt het hongergevoel en blijft u toch afvallen.

Wat zijn eiwitten?

Veel levensmiddelen bevatten eiwit. Eiwit, ook wel proteïne genoemd, is belangrijk. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Onze spieren, cellen en ons DNA bestaat voor het grootste deel uit eiwitten. Eiwitten zijn één van de belangrijkste voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft.

Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 g eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben wat meer nodig, bijvoorbeeld vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook mensen met bepaalde aandoeningen of wonden en kracht- en duursporters hebben iets meer nodig.

Eiwitrijke producten hebben een gunstig invloed op mensen met overgewicht dit blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek, dit is ook één van de redenen waarom men aan een eiwitdieet begint.

Wat is een eiwitdieet?

Tijdens het eiwitdieet eet je vier keer per dag een eiwitrijke maaltijdvervanger. Denk hierbij aan pizza’s, omeletten of speciale dranken zoals een eiwit shake.

Topfit

Door het eiwitdieet zitten veel mensen een stuk lekkerder in hun vel. Ze voelen zich fitter en dus gezonder en ze vallen ook nog eens af. Het hongergevoel blijft weg, dat komt doordat je lichaam zich aan het nieuwe eetpatroon gaat aanpassen. Je lichaam mist niks aan stoffen omdat de eiwitten genoeg voeden.

Sporters

Bij sporters is het eiwitdieet ook enorm populair, de eiwitrijke producten bezitten veel proteïne. Proteïne is de belangrijkste bouwsteen voor het opbouwen van spiermassa. Tijdens het eiwitdieet valt u natuurlijk af maar je spiermassa hoeft er niet onder te lijden.

Niet te lang

Het eiwitdieet is goed een tijd vol te houden, uiteindelijk zal je lichaam toch vragen naar koolhydraten en dat is logisch. Deze stoffen bestaan niet voor niets en je lichaam heeft van alle stoffen iets nodig. Het eiwitdieet is goed als je snel wilt afvallen maar is niet geschikt voor maandenlang gebruik omdat je lichaam na een tijd schreeuwt om andere stoffen.