We worden bewuster van onze voeding en gaan gezonder eten

ketorevolutie

Overgewicht is in Nederland nog altijd een probleem waar elk jaar steeds meer Nederlanders last van krijgen, een zorgwekkende trend als je het ons vraagt. Gelukkig zien we aan de andere kant een andere trend die ons hoop doet geven, echter zijn we er nog lang niet. Wat je ziet is dat we met z’n allen steeds bewuster worden van onze voeding, vooral dit jaar neemt deze ontwikkeling een opvallende grote aan.

Voornamelijk door het internet en de vrijheid die mensen hebben om te schrijven, filmpjes te maken etc over alles wat ze bezig houdt zie je dat we steeds meer leren over van alles, dingen worden niet meer onder stoelen of banken geschoven door de industrie omdat er altijd wel iemand is die iets blootlegt of bekend maakt. Zo worden we ook steeds bewuster van onze voeding en hoe slecht de voeding is die we dagelijks bij de bekende supermarkten inkopen. Mede door het internet maar ook door de verschillende nieuws berichten over allerlei voedings-schandalen vertrouwen we steeds minder de marketing van de grote bedrijven en gaan we opzoek naar waar onze voeding echt vandaan komt en wat er nu echt in zit.

Bewust eten

Door deze ontwikkeling gaan meer en meer mensen opzoek en komen we er steeds vaker achter dat we altijd maar voorgelogen worden, en dat veel producten helemaal niet zo goed zijn als dat ze doen voorkomen, hierdoor gaan we ook steeds vaker opzoek naar gezonde voeding en dus verse producten die niet bewerkt zijn of toegevoegde middelen bevatten.

Deze trend zie je weer terug door de interesse in koken, we willen koken, maar dan wel met verse en nieuwe producten. daarom zie je vandaag de dag vele food-festivals en food-trucks, ook zijn er meer en meer kook programma’s denk hierbij aan heel Holland bakt, en of de zender 24kitchen.

Maaltijdboxen

Een andere ontwikkeling die het gevolg is van onze bewustwording over gezond eten, is de maaltijdbox. Deze boxen spelen in op wat we vandaag graag willen en helemaal past in onze huidige maatschappij. Elke week een box thuisbezorgd met daarin verse en gezonde producten voor recepten die door diëtisten worden bedacht. Deze boxen zijn dus gezond, gemakkelijk, inspirerend en tijdbesparend. zo hoef je niet naar de supermarkt om je boodschappen te doen en hoef jezelf ook niet na te denken over wat je gaat eten.

Gezonde voeding.

Deze boxen bevatten gezonde voeding, de producten komen veelal direct van de producenten af en liggen dus niet ergens in een opslag bewaard voordat ze naar de winkel gaan, ook zijn deze producten veel vaker eerlijk en duurzaam geproduceerd en onbewerkt.

Voedingsdeskundigen.

Daarnaast werken veel maaltijdbox leveranciers met voedingsdeskundigen en diëtisten die de recepten bedenken, zo krijg je perfect uitgebalanceerde maaltijden en eet je elke weke gevarieerd wat enorm bijdraagt aan een gezond voedings-patroon. Door de komst van de maaltijdbox wordt onze bewust wording alleen maar meer en meer gestimuleerd en worden we elke dag bewuster van onze voeding, dit is erg belangrijk en in onze ogen de enige oplossing naar een slanker leven. Gezonde voeding is nou eenmaal de basis, in combinatie met voldoende beweging kun je al snel gewicht verliezen en een gezond en slank leven leiden.

Gezond eten stimuleren.

Omdat wij deze ontwikkelingen graag zien groeien en wij ook willen dat we met z,n allen gezonder gaan eten, willen we je motiveren om eens een keer een maaltijdbox te proberen, al is het alleen maar om ook te zorgen dat jij bewust bent van wat je eet en waar je mee bezig bent, zo,n box hoef je echt niet voor de rest van je leven te bestellen, maar je kunt er wel veel van leren zo leer je nieuwe recepten en producten kennen, en inspireert het om gezond te gaan eten. Gezond eten kan heel lekker zijn en dat kunnen we je bewijzen.

Om jou op gang te krijgen hebben we een beetje onder zoek gedaan en zelf de afgelopen tijd ook een aantal boxen geprobeerd. onze favoriet is Marley Spoon omdat de kwaliteit van deze producten erg hoog is, de recepten door voedingsdeskundigen worden bedacht en jezelf elke week kunt kiezen uit 7 nieuwe recepten. Om jou ook te motiveren hebben we een hele gave Marley Spoon Kortingscode van € 20,- voor je gevonden.

Veel plezier met bewust en gezond eten!